FAQ & Links

We helpen u graag op weg met een antwoord op enkele eerste vragen

Mr Sara Bekaert is voornamelijk werkzaam in de kantoren te Zonnebeke en Dadizele, Mr Samuel Algoet in de kantoren te Zonnebeke en Beselare.

De advocaten trachten zoveel als mogelijk de dossiers persoonlijk op te volgen van A tot Z.

Dit impliceert dat zij ook vaak buiten het kantoor actief zijn op allerhande zittingen op Rechtbanken, expertises, besprekingen bij de Notaris etc.

Hierdoor zijn zij niet steeds telefonisch bereikbaar en is het aangeraden een email te sturen indien telefonisch contact niet onmiddellijk lukt.

U kunt telefonisch of via e-mail een afspraak maken, u vindt alle nodige contactinformatie hier. Aangezien wij vaak op de rechtbank zijn of besprekingen voeren zijn wij niet steeds telefonisch te bereiken. Stuur ons in dit geval gerust een e-mail.

Tijdens de eerste consultatie worden de tarieven besproken.

In principe wordt er gewerkt tegen een vast uurloon. Voor bepaalde dossiers (bv. incasso dossiers) kunnen vaste tarieven afgesproken worden.

Wij gaan na of u al dan niet in aanmerking komt voor pro deo. Indien u rechtsbijstand geniet via uw verzekeringsmaatschappij (bv. familiale of BA verkeer) worden de advocatenkosten door uw verzekeringsmaatschappij gedragen.

Een dagvaarding is het document waarmee de procedure opstart. De feiten en de vordering zoals weergegeven in de dagvaarding is het standpunt van de tegenpartij.

U hebt recht op repliek en verdediging. Wij kunnen u adviseren en bijstaan tijdens deze procedure.

Neem spoedig contact op met ons indien u gedagvaard bent, zodat wij uw verdediging grondig kunnen voorbereiden.

Wat kost een eerste advies?

Voor een eerste advies zonder opening van een dossier naderhand, wordt een forfaitaire prijs van 75 EUR + BTW aangerekend (maximaal 1u).

Voor dergelijk eerste oriënterend advies kan steeds via mail of telefoon een afspraak bekomen worden (kantoor Zonnebeke of Dadizele).

Gratis juridische adviezen kunnen bekomen worden tijdens de daartoe georganiseerde diensten door de Commissie voor Juridische Bijstand (Ieper, Kortrijk, …).